Menu
ATZ levert continuïteit

Nieuwe kogelwagen BSHP van Rexroth

Nieuwe BSHP-kogelwagen van Rexroth

Nieuwe BSHP-kogelwagen van Rexroth

Door zijn gepatenteerde inloopzone en door meer kogels in de belaste zone te integreren, heeft Rexroth de nominale levensduur van zijn kogelrailsystemen verdubbeld en de verplaatsingsprecisie verhoogd.

Kogelrailsystemen: verdubbeling van levensduur gecombineerd met hogere verplaatsingsprecisie

De gepatenteerde inloopzone van de nieuwe BSHP-kogelwagens van Rexroth verbeteren de loop van kogelrailsystemen en hierdoor ook de bewerkingskwaliteit van werkstukken. Tegelijkertijd ligt de verwachte levensduur duidelijk hoger dankzij de aanzienlijk verbeterde draaggetallen. De nieuwe wagens zijn beschikbaar in alle formaten, versies en nauwkeurigheidsklassen. Deze passen ook zonder beperking op reeds geïnstalleerde Rexroth profielrails met dezelfde formaten.

In bewerkingsmachines verplaatst de spindel zich richting het onbewerkte werkstuk met een zeer groot dynamisch bereik. De nieuwe BSHP-wagens onderscheiden zich van de vorige generaties doordat de loop van de kogelwagen slechts een minimale rimpel heeft wanneer het werkstuk met een grote aanzetkracht wordt bewerkt. Zelfs onder deze belasting blijft de hoge nauwkeurigheid van de uitgevoerde verplaatsing behouden. De bewerkingskwaliteit en -nauwkeurigheid van snijdgereedschappen, meetmachines, glasbewerkingsuitrusting en andere gereedschappen wordt hierdoor verhoogd.

Bovendien heeft Rexroth de dynamische draaggetallen voor alle formaten en varianten met ongeveer 26 procent verhoogd, met een verbetering van maximaal 50 procent voor de statische draaggetallen. Dynamische draaggetallen vormen de basis voor het berekenen van de levensduur. De hogere waarden leiden tot een levensduur die tot 200 procent langer is. De hogere draaggetallen bevorderen ook de ontwikkeling van nieuwe machineconcepten met energie-efficiënte, lichtgewicht constructies, omdat dankzij de nieuwe wagens de machinefabrikanten een kleiner formaat kunnen gebruiken zonder in te leveren aan prestaties. Hierdoor wordt bespaard op gewicht en installatieruimte.

Door de gepatenteerde inloopzone van Rexroth te implementeren in de kogelwagen werd de verplaatsingsnauwkeurigheid verbeterd en de fluctuatie in wrijvingskracht gereduceerd. De stalen inzetstukken passen zich elastisch aan de bedrijfsbelasting aan, zodat de kogels soepel de inloopzone kunnen binnengaan, zonder enige pulsachtige invloeden. De inloopzone past zich telkens aan de huidige bedrijfsbelasting van de kogelwagen aan.

De nieuwe BSHP-railkogelwagens zijn ook aangepast voor het verwisselbare concept van Rexroth, waardoor gebruikers de wagens en profielrails van identieke formaten naar behoefte kunnen combineren. Dit vermindert de logistiek, montage en het onderhoud tijdens de gehele levensduur. De nieuwe BSHP-wagens in de formaten 15 tot 65 passen ook zonder beperking op reeds geïnstalleerde profielrails.

© ATZ Aandrijftechniek b.v. Alle rechten voorbehouden

Website door Friks Web & Marketing | Sitemap